Subnavigatie

Arrangementprogramma

Vanaf 10u bent u welkom in Heeg. Hier ontvangen wij u met koffie en Friese oranjekoek. Na het ontvangstwoord van de schipper en de uitleg over het zeilen en uiteraard het programma zullen we ongeveer half elf zeilend met een skutsje vertrekken naar Sneek.

Aan boord heeft u de keuze om eventueel actief mee te zeilen of lekker te genieten van de omgeving waar we langs zullen zeilen. Onderweg naar Sneek zullen we een mooi plekje vinden waar u vervolgens de picknick lunch kunt nuttigen.


Weduwe Joustra arrangement

Na de lunch worden we verwacht in de winkel van de Weduwe Joustra in Sneek. We zullen rondgeleid worden in de distilleerderij en u zult alles komen te weten over de geschiedenis van de Joustra beerenburg. In de distilleerderij kunt u met eigen ogen zien hoe de beerenburg van de Weduwe Joustra langdurig staat te trekken op het kruidenmengsel van Hendrik Beerenburg.

Na afloop kan er in het proeflokaal een glaasje beerenburg van de weduwe uit het vat worden gedronken. Daarna zullen we terug varen naar Heeg, waar we naderhand in een gezellig restaurant het a la carte gaan eten.

Meer informatie of reserveren? info@skutsjesilen.com


Friese Scheepvaart museum arrangement

In Sneek bevindt zich ook het Friese Scheepvaartmuseum

Het Fries Scheepvaart Museum is een museum in en over de geschiedenis van de Friese stad Sneek en de scheepvaart in de provincie Friesland. In plaats van een bezoek aan het Weduwe Joustra Museum kunnen we ook een rondleiding in dit museum aanbieden.

 

Skutsjesile is myn nocht