Subnavigatie

Kaatsen & skutsje-zeilen

Skûtsjesilen en kaatsen, op en top Fries!

Kaatsen en skutsje-zeilen zijn echt typische Friese sporten, voor beide geldt dat samenwerken en een goede strategie bepalend zijn. Daarom is het heel leuk om dit arrangement te boeken met je collega's, familie of vrienden! Kaatsen is geschikt voor personen van 8 tot 80 jaar.

Op de Kaatsbaan worden jullie ontvangen met een koffie en Friese oranjekoek en begint de uitleg over het kaatsspel en de regels.Aan het einde van de clinic is er altijd een wedstrijdje waar dus 1 team (van 2 personen) wint.

Na de circa 2u durende clinic gaan we naar een sfeervol restaurant waar het lunchbuffet gereed staat.

Vervolgens komt na de uitgebreide lunch de bemanning van het skutsje jullie ophalen. Na een korte uitleg over het zeilen gaan de trossen los en gaan we heerlijk zeilen op een echt skutsje. We gaan wel heel snel zeilen maar zorgen ervoor dat het voor alle gasten aan boord leuk is. Zo kunnen we de zeilen kleiner maken (reven) bij harde wind en als er veel golven op het meer zijn kunnen we ook de kanalen en sloten pakken.

 

 

Tussendoor gaan we nog naar een dorpje of eilandje en aan boord is eigen catering toegestaan. Maar wij kunnen ook voor hapjes en drankjes zorgen.

Rond 16.30u meert het skutsje aan bij het restaurant en kunt u optioneel genieten van een walking dinner; barbecue of diner

Dit arrangement kunnen we varen vanaf verschillende locaties rondom het Heegermeer.

Standaard varen wij vanaf Heeg en werken we nauw samen met lokale horeca voor ontvangst, lunch en barbecue of diner. Aan boord van het skutsje en in onze haven kunnen we ook catering verzorgen. Meer informatie in ons Foodbook (pdf).

Meer informatie of reserveren? info@skutsjesilen.com

 

 

 

Zet de juiste koers uit en ga lekker skutsje-sile!