Subnavigatie

Skutsjes en Valken voor de echte zeilliefhebbers

Voor de echte zeilliefhebbers hebben wij een combinatie arrangement met het zeilen op polyvalken en skutsjes. Omdat hier tal van mogelijkheden zijn, zullen we enkele voorbeelden noemen.

U komt om 9.30 aan in Sloten en wij zullen u hier verwelkomen met koffie en oranjekoek. Dit is een echt Fries lekkernij. Na het welkomstwoord en uitleg over de dag, zullen we beginnen aan onze sportieve watersportdag.

Om ongeveer 10:30u zullen we naar de schepen vertrekken. De ervaren zeilers kunnen er meteen op uit trekken met een valkje. Voor de minder ervaren zeilers, die het wel leuk vinden om te leren zeilen, hebben we instructeurs, die je alles kunnen leren. De ene groep zal beginnen in valkjes en de andere groep zal starten op het skutsje. Halverwege de dag, is er een mogelijkheid voor het wisselen van de groepen in de bootjes en het skutsje. Dit arrangement is erg geschikt voor nieuwe kennismakingen, omdat er toch nauw samengewerkt moet worden in de kleine bootjes.

Afhankelijk van de hoeveelheid kleine bootjes, kan er desgewenst ook nog een wedstrijdje georganiseerd worden. Wij zullen hiervoor kleine prijzen beschikbaar stellen.

Op het skutsje is er gelegenheid voor het actief deelnemen met zeilen of gewoon te genieten van de zeiltocht. Als we wedstrijden zeilen, hebben we normaal een bezetting van 12 bemanningsleden en nu maar een schipper en een maat. Je kunt hier helpen met het hijsen van de zeilen, de zwaarden bedienen, meehelpen aan de schoten van de fok en het grootzeil.

Reserveren

Lekker zeilen met een platbodem op de Friese meren?

Reserveer nu