Subnavigatie

Arrangement: Bezoek het Koeienmuseum Nijemirdum

Om 9.30 wordt u verwacht in ons kleine, maar prachtige vestigingsstadje Sloten. Hier zult u worden ontvangen met koffie en ons Friese lekkernij oranjekoek.

unsplash_0ZN-fZOyV7c.jpg

Na het ontvangstwoord van de schipper, met de uitleg over het dagprogramma, gaat er één groep s'morgens op de fiets naar het Koeienmuseum en de andere groep zal gaan zeilen op een skutsje. 's Middags zullen de groepen wisselen van activiteit.

  • Groep 1: Met de wind als motor van het schip zullen we ons voortbewegen over onze mooie Friese wateren. Op het skutsje kan je actief mee zeilen. De zeilen moeten gehesen worden. De zwaarden moeten bediend worden en natuurlijk kan er ook meegeholpen worden met het bedienen van de schoten. Met de wedstrijden hebben we 10 - 12 personen aan boord en nu slechts een schipper en een maat.
  • Groep 2: Het museum, wat in 1977 voor het eerst haar deuren opende, is het eerste koeienmuseum van Nederland. Hier zal je bijna alle informatie vinden, wat er over de koe te vinden is. Van een beha voor een koe tot een compleet badkamerassortiment in zwart-wit print, van fokregisters uit de jaren '20 tot een doosje melktanden.

Het ruikt zelfs naar koe in het koeienmuseum, want het is ondergebracht in de oude Friese Stelp-boerderij, waar vroeger de koeien stonden. De echte koeien van het melkveebedrijf hebben een plaatsje gekregen in de ligboxenstal, en in de zomermaanden lopen ze lekker buiten in de wei.

Natuurlijk zijn er ook echte dieren. In het dierenverblijf is ondermeer een mini-koe met haar kalf te bewonderen. Ieder jaar wordt in het museum een specifiek thema uitgewerkt. Bij het museum is een winkel met allerlei leuke koeienspulletjes.

Reserveren

Lekker zeilen met een platbodem op de Friese meren?

Reserveer nu