Subnavigatie

Viswedstrijd en Skutsjesilen

Vanaf 9.30 bent u welkom in het kleinste stadje van Friesland Sloten. Hier zullen wij u ontvangen met koffie en onze Friese lekkernij, oranjekoek.

Na het ontvangstwoord van de schipper en uitleg over het dagprogramma zullen we gaan beginnen met onze sportieve dag. We zullen de dag indelen met twee sportieve activiteiten.

Naast het zeilen op onze mooie Friese wateren, zijn deze ook uitermate geschikt voor het houden van een viswedstrijd. Gezelligheid, ontmoetingen en verhalen uitwisselen staan dan ook hoog in ons vaandel. Vanzelfsprekend wordt er ook serieus gevist. Proef de ontspannen en gezellig sfeer aan de waterkant. Tegen het eind van de wedstrijd zal deze omslaan naar een serieuze en geconcentreerde sfeer. Iedereen wil immers wel graag een vis vangen!

Aan het einde van de wedstrijd kijken we wie in aanmerking komt voor een prijs. We hebben prijzen voor wie de meeste vis vangt, de grootste vis vangt en wie de kleinste vis vangt. Om ongeveer 13.30 zal er gewisseld worden. De vissers zullen dan gaan zeilen op een traditioneel skutsje.

Op het skutsje is er gelegenheid voor het actief deelnemen met zeilen of gewoon te genieten van de zeiltocht. Je kan hier helpen met het hijsen van de zeilen, de zwaarden bedienen, mee helpen aan de schoten van de fok en het grootzeil. Om ongeveer 16.30 zullen we weer terug zijn in de haven.

Reserveren

Lekker zeilen met een platbodem op de Friese meren?

Reserveer nu