Zeilopleidingen
bij Watersportbedrijf Peter de Koe


Wij bieden intensieve privé zeilopleidingen aan. U leert hierbij in een korte tijd om zelfstandig een met een grote platbodem te varen op ruim water zoals de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee.

Zeillesprogramma

Leren zeilen. Het gedegen en beproefde lesprogramma maakt het mogelijk om in drie dagen of in een aantal dagdelen voldoende kennis op te doen. Alle facetten van het zeilen komen aan bod. Naast het optimaal zeilen is manoeuvreren op de motor en basistheorie een wezenlijk onderdeel van de stof. Aan het eind van de cursus wordt een vorderingenstaat afgegeven, afhankelijk van uw niveau.

Ook bestaat er de mogelijkheid om een zesdaagse opleiding voor het diploma te volgen. Er wordt lesgegeven met het schip de Brûzer, 17.35 m lang en 4.20 m breed. Uw verblijf is volledig verzorgd. Er wordt aan boord van de Brûzer geslapen.

Vraag een zeilles aan

Opleiding

  Driedaagse opleiding
  Zesdaagse opleiding
  Dagdeel opleiding

U leert het schip zeilklaar te maken; het hijsen en strijken van de zeilen, windoriëntatie, koersvaren, stand en bediening van de zeilen, oploeven en afvallen, overstag, gijpen, opkruisen, reven, afmeren van het schip, bediening van de motor en er wordt een start gemaakt met tochtplannen en navigatie.

  Schipperstraining volgen?
  Ladies only schipperstraining
  Meer informatie of telefonisch overleggen?

Wilt u leren zeilen op een skutsje?

Meldt u zich dan aan!

Onze Zeilopleidingen

Dagdeel opleiding

Deze opleiding bestaat uit 7 halve dagen (locatie Sloten) of 4 dagen van 7 uur (locatie Sloten).

Meer over deze opleiding

Driedaagse opleiding

De basis van zeilen wordt er aandacht besteed aan: aanleg en afvaartmanoeuvres op motor en zeil, man overboord situatie, ankeren op open water, sluisvaren, navigatie en varen met satelliet navigatieapparatuur.

Meer over deze opleiding

Zesdaagse opleiding

Naast het aanscherpen van de kennis en vaardigheden uit de basisopleiding leert u op een intensieve en boeiende manier de mogelijkheden en beperkingen van de vaargebieden IJsselmeer en Waddenzee.

Meer over deze opleiding