Zeilopleidingen

Zeilopleidingen

Watersportbedrijf Peter de Koe biedt intensieve privé zeilopleidingen aan. U leert hierbij in een korte tijd om zelfstandig een met een grote platbodem te varen op ruim water zoals de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee.

 

Zeillesprogramma

Leren zeilen. Het gedegen en beproefde lesprogramma maakt het mogelijk om in drie dagen of in een aantal dagdelen voldoende kennis op te doen. Alle facetten van het zeilen komen aan bod. Naast het optimaal zeilen is manoeuvreren op de motor en basistheorie een wezenlijk onderdeel van de stof. Aan het eind van de cursus wordt een vorderingenstaat afgegeven, afhankelijk van uw niveau.

 

Ook bestaat er de mogelijkheid om een zesdaagse opleiding voor het diploma te volgen. Er wordt lesgegeven met het schip de Brûzer, 17.35 m lang en 4.20 m breed. Uw verblijf is volledig verzorgd. Er wordt aan boord van de Brûzer geslapen.

Data en Tarieven van onze zeilopleidingenriedaagse opleiding

  • De driedaagse midweekopleiding start op dinsdagmorgen 09:00 uur en eindigt op donderdagmiddag 17:00 uur.
  • Prijs met maximaal 5 personen per schip: € 375,- per persoon
  • Prijs met maximaal 8 personen per schip: € 300,- per persoon.
  • De driedaagse weekendopleiding start op vrijdagmorgen 09:00 uur en eindigt op zondagmiddag 17:00 uur.
  • Prijs met maximaal 5 personen per schip: € 450,- per persoon
  • Prijs met maximaal 8 personen per schip: € 375,- per persoon

U kunt zich individueel inschrijven, maar het is ook mogelijk uw eigen bemanning van 5 tot 8 personen per schip samen te stellen.

 

Data en tarieven van onze Dagdeelopleiding

De dagdeelopleiding bestaande uit 7 dagdelen van 4 uur of 4 dagen van 7 uur kan tijdens één seizoen naar wens worden opgenomen.

  • Prijs per 7 dagdelen voor 5 of 8 personen: € 830,- P.P (Bruzer of Hoop op Zegen)
  • Prijs per 4 dagen van 7 uur voor 5 of 8 personen: € 1120,- P.P (wedstrijdtraining)
  • Weekendtoeslag: € 15,- per dagdeel

 

Data en tarieven van onze zesdaagse zeilopleiding

Prijs op aanvraag.

Driedaagse opleiding

(geringe ervaring vereist) Locatie: Sloten Naast de basis van zeilen wordt er aandacht besteed aan: aanleg en afvaartmanoeuvres op motor en zeil, man overboord situatie, ankeren op open water, sluisvaren, navigatie en varen met satelliet navigatieapparatuur.

Dagdeel opleiding

Locatie: Sloten De dagdeelcursus heeft in vergelijking met de driedaagse cursus een totaal ander karakter. U vaart geen tochten, maar blijft in de buurt van de thuishaven en er wordt meer nadruk gelegd op de aan te leren vaardigheden, dan op het varen van een tocht. Deze opleiding bestaat uit 7 halve dagen (locatie Sloten) of 4 dagen van 7 uur (locatie Sloten). U reserveert dagdelen in een bepaalde periode op de dagen die u uitkomen.

Zesdaagse opleiding

(goede ervaring vereist) Locatie: Sloten In deze opleiding staat het leren schipperen onder moeilijkere omstandigheden centraal. Naast het aanscherpen van de kennis en vaardigheden uit de basisopleiding leert u op een intensieve en boeiende manier de mogelijkheden en beperkingen van de vaargebieden IJsselmeer en Waddenzee. Aan bod komen onder andere: tochtvoorbereiding, het gebruik van kaarten, stromingsatlassen, getijdenberekeningen, aanlopen van zeehavens, omgaan met druk, scheepvaartverkeer en varen bij nacht.

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen ?