Subnavigatie

Schipperstraining voor skutsjes en pramen

In de maanden april en mei organiseren wij schippertrainingen op het IJsselmeer en de Friese binnenwateren.

Tijdens de training leert u onder begeleiding van een ervaren schipper het uitvoeren van manoeuvres in havens, sluispassage en diverse tips en trucjes die het aanleggen en afvaren makkelijker maken.

Natuurlijk wordt er veel gezeild en leert u het omgaan met de schoten en lijnen, varen in zwaar weer, man over boord-manoeuvre en het reven van de zeilen.

Het schema ziet er over het algemeen als volgt uit:

  • Vrijdag - Inchecken in Sloten vanaf 19:00 uur en kennismaking met de schipper. De avond is vrij te besteden.
  • Zaterdag - Ontbijt aan boord. Gezamenlijk inkopen doen. Om 09:30 aanvang van de schippertraining. De training richt zich deze ochtend op havenmanoeuvres. Later op de ochtend afhankelijk van de windrichting vertrek richting Enkhuizen, Stavoren of Lelystad. Onderweg de nodige oefeningen met het reven, zetten van zeilen en man over boord.
  • Zondag - Ontbijt aan boord. Om 09:30 aanvang van de schippertraining. De ochtend wederom havenmanoeuvres, waaronder het in-en uitvaren in een box. Later in de ochtend vertrek naar de thuishaven in Sloten. 17:00 uur aankomst. Checkout en een evaluatie.

Prijs: € 325, - per persoon, inclusief maaltijden en drankjes aan boord, havengeld en diesel. Er wordt aan boord geslapen.

De trainingen gaan alleen door bij voldoende deelname.

Wilt u leren zeilen op een skutsje?

Meldt u zich dan aan!