De omgeving van Sloten


Als u bij ons een skutsje huurt dan start de reis meestal in Sloten waar al onze schepen een vaste ligplaats hebben.

Sloten is het kleinste stadje van de Friese elf steden. Voorafgaand aan de tocht wordt ‘s morgens meestal even koffie gedronken op een van de gezellige terrassen in Sloten. Na de koffie is het tijd om naar de boten te vertrekken om in te schepen.

Natuurlijk is er altijd even tijd om even rond kijken in het gezellige stadje Sloten. Met de schepen wordt meestal richting het Slotermeer gevaren. Dit meer is 6 km lang en 5 km breed. Op het diepste punt is het 1.80 m diep. Vanwege de geringe diepgang van de skutsjes is het meer uitstekend te bevaren met skutsjes.

Woudsend, Heeg en de Friese meren

Aan de overkant van het Slotermeer ligt Woudsend. Hier kunt u heerlijk op het terras lunchen. Een kijkje nemen in de houtzaagmolen is ook zeker de moeite waard.

Vanaf Woudsend kunt u doorvaren naar het Heegermeer, De Fluessen en de Morra. Deze drie meren zijn aaneengesloten en vormen een meer van 17 km lang en 5 km breed. Hier is veel ruimte en kan prachtig gezeild worden.

Voor mensen die nog meer over de omgeving willen weten hebben wij een lijstje met links voor u opgesteld waar u nog meer informatie kunt vinden www.sloten.nl www.eernewoude.nl www.dealdefeanen.nl

Genieten met een skutsje op de Friesche meren

Reserveer nu